Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

În 2024, voucherele de vacanță vor fi impozitate cu 20%

În 2024, voucherele de vacanță vor fi impozitate cu 20%, față de anul precedent, când impozitul era de 10%. Chiar dacă valoarea voucherelor a crescut de la 1.450 de lei la 1.600 de lei, această impozitare mai mare va reduce suma netă primită de beneficiari. Astfel generând preocupare în rândul unor categorii de angajați, în special profesorii, care vor pierde din sumele din salarii. De exemplu, dintr-un voucher de 1.600 de lei, impozitul de 20% înseamnă 320 de lei. În acest mod, reducând suma la 1.280 de lei. Această schimbare vine în contextul unor modificări legislative și a unor eforturi ale statului de a promova competențele și de a oferi beneficii mai ample angajaților din diverse domenii.

Vezi și: Românii pot călători în Turcia în scop turistic cu cartea de identitate.

De asemenea, anul 2024 vine cu noutăți în ceea ce privește tipurile de vouchere oferite. Ministrul Muncii a anunțat introducerea a trei noi categorii de vouchere, destinate creșterii competențelor digitale, lingvistice și verzi. Aceste măsuri sunt parte a unui efort mai amplu de a încuraja angajatorii să ofere salarii mai mari în funcție de competențele și performanțele angajaților, reflectând astfel valoarea adusă de aceștia în companii.

Totodată, pentru a gestiona problema forței de muncă și a răspunde nevoilor pieței, Ministerul Muncii a anunțat diverse prime de mobilitate și facilități pentru tinerii care se angajează la distanțe mai mari de domiciliul lor sau care își schimbă domiciliul pentru a lucra. Aceste măsuri vin în contextul unei rate a șomajului în creștere. Totodată aceste vin și în urma unei tendințe de migrație a forței de muncă către alte țări.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...