Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

În acest weekend, se vor înregistra temperaturi de primăvară la Iași: 17 grade Celsius

În acest weekend, se vor înregistra temperaturi de primăvară la Iași: 17 grade Celsius.

Pe parcursul acestui weekend, se preconizează o vreme caldă, cu termometrele ajungând la valori cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării. Cu toate acestea, specialiștii în meteorologie avertizează cu privire la posibilitatea unor intervale de precipitații, în special în partea de nord și vest a țării, dar și în zonele muntoase.

Finalul săptămânii este marcat de o atmosferă de primăvară timpurie

O depresiune atlantică va aduce mase de aer cald dinspre Mediterană și nordul Africii, conform meteoradar.ro.

La altitudini de 1400-1500 de metri, se prognozează o creștere semnificativă a temperaturilor în zona montană, cu aproximativ 10°C. În același timp, se anticipează că precipitațiile vor fi preponderent sub formă de ploaie, ceea ce va determina topirea stratului de zăpadă.

Citește și Modificări în marcajele rutiere: apar popice pe bulevardul Dacia și strada Petre Andrei, trecere nouă de pietoni pe șoseaua Ciric

În data de 9 februarie, în nordul și nord-vestul țării se va înregistra predominanța de nori în cer, iar în anumite zone vor avea loc ploi. Cantitatea de precipitații va fi în general redusă, cu excepția zonelor înalte din Maramureș, unde se vor putea acumula între 20 și 30 de litri pe metru pătrat. Temperaturile în jurul prânzului vor fluctua între 9 și 20°C.

Pe data de 10 februarie, sâmbătă, vor fi înregistrate ploi slabe, local, în zona de nord și vest a țării, și pe arii restrânse în centrul și nord-estul acesteia, mai ales în prima parte a zilei. Deși cerul va fi mai înnorat, temperaturile vor atinge valori cuprinse între 16 și 20°C în sudul țării și în regiunea Banat. Spre seară și în timpul nopții, sunt posibile intervale de ploaie în sud-vestul țării.

Duminică, pe data de 11 februarie, condițiile meteorologice se vor arăta plăcute în cea mai mare parte a țării la prânz, iar temperaturile vor fi mai înalte decât în zilele precedente. Maximele vor atinge peste 16 grade Celsius în majoritatea zonelor, iar în sud și sud-est vor ajunge până la 18-22°C.

Conform informațiilor furnizate de AccuWeather, se așteaptă ca temperatura în Iași să atingă 17 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...