Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

În următoarea perioadă, persoanele cu grupa sanguină zero pozitiv nu vor mai putea dona sânge

În următoarea perioadă, persoanele cu grupa sanguină zero pozitiv nu vor mai putea dona sânge.

La Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași, donatorii sunt testați în laboratorul de pre-donare pentru a determina grupa lor sanguină, deoarece există deja un excedent mare de sânge de grupa 0 pozitiv în comparație cu cerințele pacienților. Această situație este temporară și ar putea dura aproximativ trei săptămâni.

Amânați temporar de la donare

Potrivit reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași, există sprijin și colaborare între celelalte centre din țară, însă stocul de sânge grupa 0 pozitiv este adecvat. Cu toate acestea, este important să avem disponibile și celelalte grupe sanguine pentru a putea satisface cerințele imediate ale pacienților spitalizați.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași au anunțat că donatorii care au donat sânge cu mai mult de un an în urmă, precum și donatorii inițiali, programați sau neprogramați, vor fi amânați temporar de la donare din cauza stocului mare de grupa 0 pozitiv în comparație cu nevoile pacienților. Donatorii inițiali vor trece printr-un test de determinare a grupei sanguine în laboratorul predonare înainte de a putea dona.

Citește și Trei posturi scoase la concurs la Casa de Asigurări de Sănătate Iași 

Locuitorii din Iași au posibilitatea să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraș în timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 7:30 și 13:30. Este recomandată programarea online prin intermediul aplicației BlooDoChallenge, dar este posibil să donezi și fără aceasta.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...