Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Încă un pas spre finalizarea autostrăzii A8

Primul capăt din tronsonul montan al autostrăzii A8 a fost atribuit asocierii dintre SA&PE Construct SRL, Spedition UMB SRL și Tehnostrade SRL. Compania Națională de Autostrăzi și Investiții Rutiere mai are de așteptat 10 zile, pentru eventuale contestații. După cele 10 zile va semna contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din autostrada A8. Prețul este de 1,56 miliarde de lei fără TVA.

De precizat că, firma UMB este deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Acesta a câștigat mare parte din construcția autostrăzii A7, București – Suceava.

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările în decurs de 30 de luni pentru cei 29,91 km . 6 luni va fi perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Citește și despre: Memorialul Ulmi-Poleni.

Din documentaţia publicată în sistemul naţional de achiziţii publice rezultă că 672 metri din această secţiune a autostrăzii A8 vor fi construiţi pe teritoriul judeţului Iaşi, fără a include şi podul peste râul Moldova (534 metri), râu care delimitează judeţele Neamţ şi Iaşi.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...