Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Investiții de 15 milioane de lei la Spitalul de copii

Conducerea Spitalului de Copii susține că se vor face investiții în aparatură medicală, dar și în servicii conexe. Valoarea totală este de aproape 15 milioane de lei, bani proveniți în majoritate de la Consiliul Județean.

„Unitatea medicală ieşeană devine singura din zona Moldovei care va avea în dotare un computer tomograf ultramodern cu modul cardiac special destinat copiilor. Acesta va fi folosit pentru diagnosticarea malformaţiilor congenitale de cord. Va fi folosit şi pentru alte patologii cardiace unice sau în context de afectare multisistemică. Cu o investiţie de 9 milioane de lei, vor fi instalate trei aparate de radiologie fixe. Aparatele sunt de ultimă generaţie și vor fi instalate în cadrul laboratorului de radiologie. În acesta se află momentan şi un aparat de radiologie mobil folosit în cazul pacienţilor din Secţia de Terapie Intensivă, potrivit legislaţiei în vigoare”, a transmis conducerea spitalului.

Citește și despre: Spitalul ”Sf. Maria” angajează 11 paznici.

Investiții se vor face și în blocul alimentar și serviciul de spălătorie. „Cu dotări în valoare de aproape un milion de lei, noul bloc alimentar va cuprinde aparate şi echipamente noi pentru prepararea hranei în cele mai bune condiţii, potrivit standardelor actuale. Facem precizarea că, în acest moment, alimentaţia necesară este asigurată prin contract, de către o firmă de catering”, au mai spus cei de la Spitalul „Sf. Maria. 

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...