Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Jumătate din terminalul T4 e gata

Lucrările la al doilea cel mai mare aeroport din țară sunt în plină desfășurare. Constructorul a dat gata jumătate din terminalul T4. Noul terminal va avea o suprafață de peste 31.000 de mp și o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de pasageri pe an. Acesta va schimba multe pe harta zborurilor din Iași. Pentru construcția care se ridică pe trei niveluri s-au alocat 90 de milioane de euro, din care 52 de milioane reprezintă fonduri europene.

La subsol vor fi amenajate zonele de triere a bagajelor și zona tehnică. Parterul va găzdui Sosirile internaționale și zona de așteptare. De asemenea, va fi disponibilă și o zonă publică de Plecări internaționale, unde vor fi patru porți de îmbarcare.

Citește și despre: Cel mai mare aeroport din Moldova.

Etajul va fi dedicat formalităților de check-in (vor fi 20 de birouri de check-in și 8 kiosk-uri pentru self check-in). Formalitățile de îmbarcare pentru Plecări internaționale se vor afla tot la etaj. Aici vor exista trei porţi de îmbarcare prevăzute cu aviobridge-uri. Tot aici vor fi amenajate o zonă de relaxare cu spații comerciale, restaurante, precum și un spațiu de joacă pentru copii.

Termenul de finalizare pentru terminalul T4 este luna Decembrie 2023.