Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Licitație pentru ultimul tronson din A7

Reprezentanții Consiliului Județean Suceava susțin că, până la sfârșitul acestui an, tronsonul din A7, Siret-Suceava-Pașcani, ar putea fi scos la licitație pentru proiectare și execuție. Până în luna Octombrie va fi obținut și avizul de mediu pentru cei 63 de km ai tronsonului Pașcani – Suceava. Studiul privind ocuparea terenurilor a ajuns la 70 la sută iar nivelul avizelor și acordurilor este la 80 la sută. În județul Iași, din 25 avize și acorduri s-au obținut 19 în timp ce în județul Suceava 25 din cele 35 necesare.

„Pot să vă spun că suntem avansați pe tronsonul Pașcani – Suceava. Luna viitoare, pe 26 Septembrie, va avea loc dezbatere publică la Primăria Sucevei, pe 26 la 16:30. Vor avea loc dezbateri și în județul Botoșani și în judetul Iași”, a declarat Gheorghe Flutur – Președinte CJ Suceava, citat de postul TeleM. 

Citiți și: Finanțare pentru autostrada A7 stabilită prin lege.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Suceava, următorul pas spre consolidarea tronsonului Pașcani – Suceava este identificarea proprietarilor de terenuri pe unde va trece autostrada.

Citiți și: Încă un pas spre finalizarea autostrăzii A8.

Pașcani – Suceava va avea 5 noduri rutiere, la Heci, Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și în zona aeroportului Salcea și DN29. Autostrada va dispune de 72 poduri și pasaje și 2 centre de coordonare și întreținere. Respectiv 2 spații de servicii și 2 parcări de scurtă durată. Lotul 1 va fi de la Pașcani până la Roșcani și va avea o lungime de 33 kilometri. Lotul 2 va avea o lungime de 30 kilometri, de la Roșcani până la Suceava.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 19, 2024

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate...

aprilie 19, 2024

Noaptea trecută, pasagerii unei aeronave au trăit...

aprilie 19, 2024

Conform ABC News, Israelul a efectuat un...