Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Licitație pentru ultimul tronson din A7

Reprezentanții Consiliului Județean Suceava susțin că, până la sfârșitul acestui an, tronsonul din A7, Siret-Suceava-Pașcani, ar putea fi scos la licitație pentru proiectare și execuție. Până în luna Octombrie va fi obținut și avizul de mediu pentru cei 63 de km ai tronsonului Pașcani – Suceava. Studiul privind ocuparea terenurilor a ajuns la 70 la sută iar nivelul avizelor și acordurilor este la 80 la sută. În județul Iași, din 25 avize și acorduri s-au obținut 19 în timp ce în județul Suceava 25 din cele 35 necesare.

„Pot să vă spun că suntem avansați pe tronsonul Pașcani – Suceava. Luna viitoare, pe 26 Septembrie, va avea loc dezbatere publică la Primăria Sucevei, pe 26 la 16:30. Vor avea loc dezbateri și în județul Botoșani și în judetul Iași”, a declarat Gheorghe Flutur – Președinte CJ Suceava, citat de postul TeleM. 

Citiți și: Finanțare pentru autostrada A7 stabilită prin lege.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Suceava, următorul pas spre consolidarea tronsonului Pașcani – Suceava este identificarea proprietarilor de terenuri pe unde va trece autostrada.

Citiți și: Încă un pas spre finalizarea autostrăzii A8.

Pașcani – Suceava va avea 5 noduri rutiere, la Heci, Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și în zona aeroportului Salcea și DN29. Autostrada va dispune de 72 poduri și pasaje și 2 centre de coordonare și întreținere. Respectiv 2 spații de servicii și 2 parcări de scurtă durată. Lotul 1 va fi de la Pașcani până la Roșcani și va avea o lungime de 33 kilometri. Lotul 2 va avea o lungime de 30 kilometri, de la Roșcani până la Suceava.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 29, 2023

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA...

septembrie 29, 2023

Salariul minim net depășește 2.000 de lei...

septembrie 29, 2023

Un Porsche 911 Carrera, fabricat în 202,...

septembrie 29, 2023

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie...