Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Lista firmelor din Iași care beneficiază de vouchere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Lista firmelor din Iași care beneficiază de vouchere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Un număr mare de companii din Iași se regăsesc pe lista beneficiarilor care au solicitat și au primit finanțare din partea programelor Rabla și Rabla Plus. Proprietarii acestor afaceri intenționează să achiziționeze mașini noi, fie electrice, fie hibride, utilizând voucherele primite. Suma acordată variază între 7.500 și 17.500 de lei. Listele sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Sumele totale obținute se apropie de 500.000 de lei

În această situație, Asociația Casa Share va utiliza voucherele în valoare de 32.000 de lei pentru achiziționarea a două autoturisme. În același mod acționează și firmele:

  • AXD NGR Consulting SRL, Contimpact SRL, Optim Finance Energy Solutions SRL, Manolo Proiect SRL și Club Hamak SRL.

O altă companie din Iași, Nord-Est Security Force SRL, va beneficia de fondurile acordate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus și va achiziționa 8 autoturisme.

  • SC Edenta Radiologie Dentară SRL, Dalposto SRL, Diago Fort ART SRL, Marusim Iași SRL și Mini Pet Shop SRL

vor achiziționa câte un autoturism fiecare.

Citește și Sistemul de irigații din Iași ar putea primi finanțare

Rita și Andreia SRL intenționează să cumpere un număr mai mare de autoturisme electrice sau hibride, în total 16. În plus, PFA Acsinia Lucian Gabriela va primi un voucher pentru a putea achiziționa o mașină hibridă.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost modificate recent, aducând cu ele câteva schimbări importante. Astfel, nu se mai impune predarea a doar unui vehicul vechi, ci acum există posibilitatea de a preda două vehicule. De asemenea, persoanele care dețin mașini cu o vechime de peste 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau mai slabă vor primi un bonus suplimentar de 1.500 de lei, în semn de apreciere pentru contribuția lor la reducerea poluării.

Persoanele care se înscriu în program vor avea posibilitatea de a primi o sumă de bani în schimbul casării mașinii lor

Această sumă constă într-o primă de casare de 6.000 de lei, la care se adaugă un bonus de vechime de 1.500 de lei pentru mașinile cu vechime de peste 15 ani. Dacă se decide casarea unei singure mașini, suma acordată de stat pentru achiziționarea unui vehicul nou, cu motor convențional, va fi de 7.500 de lei.

Două mașini casate suma acordată de stat poate ajunge până la 12.000 de lei

Această sumă include 9.000 de lei primă de casare și două ecobonusuri de câte 1.500 de lei, pentru vechimea mașinilor. Pentru a putea beneficia de program, mașinile trebuie să aibă o vechime de cel puțin 6 ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România, începând cu anul 2022.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...