Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Lucrările de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași sunt în curs de pregătire

Lucrările de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași sunt în curs de pregătire.

Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași a încheiat procesul de licitație pentru a extinde pavilionul din Copou. Două oferte au fost depuse de către constructori, însă varianta în valoare de 3,4 milioane de euro a fost selectată.

Citește și ANM: Avertizare de precipitații moderate, polei și vânt

Firma de construcții cu oferta cea mai avantajoasă, Mădbeton SRL – Magnum Therm SRL, a fost declarată câștigătoare la licitația pentru modernizarea Penitenciarului din Iași. Bugetul inițial a fost de 21.848.144 lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 4 milioane de euro. După evaluarea sesiunii, oferta cea mai bună a fost selectată și a constat în suma de 17.479.744 lei, fără TVA, aproape 3,4 milioane de euro. Emiterea ordinului de începere a lucrărilor este în așteptare. La procedură a mai participat asocierea Deconstruct AG – Metalprod West SRL, însă oferta lor a fost respinsă.

Posibilitatea mutării penitenciarului din zona Copou a fost luată în calcul la un moment dat

Clădirea, construită în 1983, are o suprafață de 1.637 de metri pătrați și un regim de înălțime de S(parțial)+P+1E. În prezent, imobilul este compus din 3 tronsoane în formă de „U”. Se vor efectua lucrări de renovare structurală și energetică conform proiectului propus. Printre modificările planificate se numără realizarea unui nou acoperiș cu structură tip șarpantă, confecționat din lemn și învelit cu tablă.

De asemenea, instalațiile sanitare vor fi modernizate, iar un sistem de detecție și stingere a incendiilor va fi instalat. Clădirea are în total 43 de camere. În anul 2023, penitenciarul găzduiește 603 deținuți. Conform ultimelor raportări, în centrul de detenție activează 401 angajați. Odată, administrația penitenciarului a alocat aproape 60.000 de euro pentru renovarea bucătăriei și modernizarea acesteia.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 15, 2024

În nordul Bucureștiului, pe Bulevardul Expoziției din...

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...