Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Majorarea salariului minim brut pe țară va fi aprobată azi de Guvern

Guvernul va aproba astăzi majorarea salariului minim brut pe țară de la 3.300 la 3.700 de lei. Această schimbare va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. De asemenea, deducerea fiscală de 200 de lei va fi menținută până la sfârșitul anului. În prezent, aproximativ 760.000 de angajați câștigă salariul minim brut de 3.300 lei. Începând cu 1 iulie, peste 1,8 milioane de salariați vor beneficia de noua majorare a salariului minim. Aceasta va însemna un câștig net de 284 de lei în plus pe lună pentru acești angajați.

Vezi și: Hotărârea de majorare a salariului minim pe economie.

Guvernul își propune să sprijine cât mai mulți angajați cu venituri mici prin această măsură. Creșterea salariului minim va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al multor familii. Aceasta reprezintă o măsură importantă în contextul actual al creșterii prețurilor și inflației. Majorarea salariului minim va aduce un plus de stabilitate financiară pentru mulți români. Totodată, această măsură va avea un impact pozitiv asupra economiei prin creșterea puterii de cumpărare.

Impact semnificativ asupra economiei

Pe lângă această majorare, guvernul va suplimenta bugetul schemei de ajutor de stat IMM Plus. Bugetul acestei scheme va fi suplimentat cu aproape 2,5 miliarde de lei. Acest sprijin va beneficia 13.800 de firme, cu 2.300 mai multe decât în prezent. Scopul este de a răspunde numărului mare de solicitări de garantare. Prin aceste măsuri, guvernul dorește să sprijine dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Aceasta va stimula economia și va crea noi locuri de muncă.

Majorarea salariului minim brut pe țară și suplimentarea bugetului schemei IMM Plus sunt măsuri esențiale. Acestea vor avea un impact semnificativ asupra economiei și asupra calității vieții cetățenilor. Guvernul își arată astfel angajamentul de a sprijini atât angajații, cât și întreprinderile. Măsurile adoptate sunt un pas important spre o economie mai stabilă și prosperă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...