Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Medicamentele expirate sau nefolosite vor putea fi predate la spitalele publice sau private

Medicamentele expirate sau nefolosite vor putea fi predate la spitalele publice sau private.

Medicamentele care au expirat sau nu sunt folosite pot fi predate la spitalele publice sau private în puncte special amenajate conform noilor instrucțiuni publicate de Ministerul Sănătății.

Aceste reguli includ și proceduri pentru gestionarea deșeurilor periculoase și decontarea cheltuielilor suportate de unitățile sanitare implicate în acest proces.

În curtea fiecărui spital vor fi amenajate spații special destinate pentru colectarea medicamentelor vechi sau neutilizate de către populație. Conform noilor reglementări, medicamentele vor fi colectate separat în funcție de proveniența lor. Inclusiv citostaticele și cele citotoxice, care vor fi depozitate în recipiente de carton sau plastic, echipate cu saci de polietilenă pentru a preveni scurgerile de lichid.

De asemenea, recipiente trebuie să fie prevăzute cu un sistem anti-retur, pentru a împiedica scurgerea deșeurilor. Deșeurile de medicamente lichide trebuie colectate în recipiente speciale. Ce vor fi prevăzute cu sisteme de închidere temporară și definitivă pentru a evita orice incidente.

Citește și Rute aeriene noi de pe Aeroport. Ce companie românească ar putea veni la Iași

Costurile operațiunilor de colectare și distrugere a medicamentelor vor fi acoperite din transferuri de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, gestionat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...