Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Medicii care trimit pacienții la spitalele private ar putea primi interdicție să mai profeseze

O inițiativă legislativă recent depusă la Senat propune interzicerea personalului din sistemul public de sănătate de a influența pacienții să apeleze la servicii medicale private. Propunerea ar putea impune sancțiuni disciplinare personalului medical și sanitar care încalcă această regulă. Conform documentului, medicii și angajații din sistemul public nu ar putea „convinge” sub nicio formă pacienții să se îndrepte către servicii similare din sistemul privat atunci când au apelat la serviciile publice de sănătate.

Citește și Primăria Victoria alocă fonduri pentru a realiza un centru de colectare a deșeurilor

Această măsură vizează întregul personal medical și sanitar din sistemul de sănătate public. Totodată, impune interdicții referitoare la condiționarea sau exercitarea de presiuni asupra pacienților pentru a-i îndrepta către servicii medicale din rețeaua privată. Potrivit propunerii, încălcarea acestor obligații ar fi considerată o abatere disciplinară.

În conformitate cu Statutul Colegiului Medicilor din România, aceste abateri disciplinare implică răspunderea disciplinară a persoanelor respective. Sancțiunile constau în:

  • mustrare,
  • amendă,
  • interdicția de a practica profesia
  • retragerea calității de membru al Colegiului.

Inițiatorii acestei propuneri s-au inspirat din legislația similară din Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii, conform expunerii de motive care însoțește această inițiativă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...

iulie 15, 2024

Spania a învins Anglia cu 2-1 (Nico...