Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Minorii sub 16 ani: acces restricționat pe social media

Un nou proiect de lege propune restricționarea accesului minorilor sub 16 ani pe platformele sociale precum TikTok și Facebook. Aceștia nu vor mai putea accesa sau crea conturi fără consimțământul părinților.

Platformele sociale care nu respectă noile reguli riscă să primească amenzi substanțiale conform proiectului de lege. Acestea ar putea fi obligate să afișeze conținut în funcție de categoriile de vârstă ale utilizatorilor și să verifice identitatea persoanelor pentru a confirma majoratul.

Senatoarea Nicoleta Pauliuc va purta discuții cu părinții, copiii, miniștrii și reprezentanții de la ANCOM pentru a identifica cele mai eficiente modalități de implementare a proiectului. Scopul acestor măsuri este să protejeze minorii de conținutul inadecvat și de dependența de ecrane. 99% dintre copiii din țară au conturi pe rețelele sociale, conform unui studiu realizat de organizația Salvați Copiii, expunându-i la conținut inadecvat și riscuri.

Vezi și: DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive.

Țări precum Franța, Marea Britanie și Statele Unite au deja legi similare pentru protejarea minorilor pe mediile sociale. Senatoarea Pauliuc a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru modificarea și consolidarea acestui proiect de lege, adunând deja peste 10.200 de semnături.

Termen limită ar fi jumătatea anului viitor. Proiectul de lege ar putea fi depus după dezbatere până la jumătatea anului viitor. Senatoarea ia în considerare și sancțiuni pentru platformele care nu se conformează noilor reglementări.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...