Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Mită la Inspectoratul de Stat în Construcții

Mită la Inspectoratul de Stat în Construcții. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au reținut un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) și un responsabil tehnic de execuție. Acestea într-un dosar de corupție instrumentat împreună cu ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Iași din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Potrivit DGA, ancheta vizează infracțiunea de luare de mită comisă de angajatul ISC, care, prin intermediul altor două persoane cercetate pentru complicitate, a solicitat și primit mită pentru avizarea favorabilă a recepției unui bloc de locuințe. Inspectorul a cerut investitorului imobiliar, denunțătorul, să-i furnizeze șase sisteme de aer condiționat cu module Wi-Fi. Asta în schimbul semnării procesului-verbal de recepție finală.

Anchetatorii au descoperit că inspectorul a indicat denunțătorului și societatea comercială de la care să achiziționeze produsele. Societate al cărei reprezentant este, de asemenea, suspectat de complicitate la luare de mită.

Vezi și: Mită pentru polițiști, după un control.

Luni, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, trei la locuințele suspecților și una la sediul societății comerciale implicate. În urma perchezițiilor, la domiciliul inspectorului ISC au fost găsite și ridicate cele șase sisteme de aer condiționat, în valoare totală de 20.070 lei, primite anterior cu titlu de mită.

Totodată, trei persoane au fost aduse la unitatea de parchet pentru audieri, iar acțiunea penală a fost pusă în mișcare împotriva a două dintre acestea, care au fost reținute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor. Cei doi bărbați reținuți urmează să fie prezentați marți în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...