Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Noaptea cercetătorilor

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 16.00, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, la Noaptea Cercetătorilor Europeni – Science4future-II, un eveniment inedit care se desfășoară simultan în peste 400 de orașe din Europa.

Vor fi organizate o serie de evenimente unice.

– Quiz „Descoperă România”: întrebările de cultură generală. Vor fi semnalizate cu stegulețe amplasate pe hartă țării noastre (tematică: descoperiri din știință și tehnică);

– Anagramele lumii: vizitatorii vor alege un plic. În funcție de literele din acel plic vor forma anagrame (tematică: capitale, țări, continente).

Vezi și: Se pot face rezervări online la Serile Filit de la Teatrul Național.

În parteneriat cu Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi – Facultatea de Horticultură, va fi prezentat un produs inovativ creat de cadrele didactice, inginerii și studenții de la această facultate, care este considerat o gustare sănătoasă şi delicioasă.

Scopul evenimentului

Datorită materiei prime de calitate superioară (merele) şi a materiilor auxiliare utilizate (sfecla roşie, lămâia, scorţişoara), produsul se evidenţiază printr-o culoare atractivă şi un gust unic. Proiectul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași în urma unui parteneriat dintre Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Vezi alte evenimente: Primăria Iași a stabilit programul pentru Sărbătorile Iașului.

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni are drept scop informarea publicului larg despre cercetarea științifică. Este despre impactul acesteia asupra vieții cotidiene, dar și promovarea științei, inovației și cercetării. De asemenea, își propune prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare unui public larg, în special tinerilor – elevi, studenți, doctoranzi.

Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții vor avea oportunitatea de a participa activ la desfășurarea experimentelor științifice, de a discuta cu cercetători, dar și de a face cunoștință cu rezultatele științifice și modul lor de implementare.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...