Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Noaptea muzeelor la sate

În seara zilei de sâmbătă, 2 septembrie, va avea loc ediția inaugurală a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor la Sate”. Aceasta este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor (RNM).

Consiliul Județean Iași, în calitate de partener al acestui proiect unic în Uniunea Europeană, a realizat mai multe activități. S-a urmărit creșterea vizibilității obiectivelor culturale din mediul rural. S-a încercat astfel să se asigure o participare cât mai largă a publicului la acest eveniment.

Una dintre aceste activități a fost organizarea unui tur de documentare pentru șase mici jurnaliști, membri ai „Clubului de Jurnalism și Public Speaking pentru Copii și Tineri”, fondat și coordonat de către jurnalistul Maura Anghel în urma căruia aceștia să prezinte așa cum au văzut ei cele (doar) patru obiective la care am reușit să ajungem, urmând desigur ca în viitor să vizităm în același scop și altele.

Citește și: Se va deschide Observatorul Astronomic din Iași!

La ediția inaugurală a „Nopții Muzeelor la Sate” din județul Iași s-au înscris următoarele centre culturale:

Biblioteca Erbiceni; Memorialul Ulmi-Poleni, comuna Belcești; Muzeul Centrului Cultural Ruginoasa; Muzeul Etnografic Gârbia, comuna Todirești; Muzeul Satului din Sirețel; Muzeul Satului Focuri; Muzeul Satului Osoi, comuna Comarna.

Pe lângă acestea vor avea loc evenimente deosebite și în alte comune din județ, în același context, dar fără a fi, de această dată, înscrise oficial în proiect.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!