Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Noi reglementări privind circulația trotinetelor electrice

Noi reglementări privind circulația trotinetelor electrice. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege. Acesta impune vârsta minimă de 16 ani pentru conducerea bicicletelor sau trotinetelor electrice pe drumurile publice. În cazul trotinetelor electrice de tip self-service, se va completa un chestionar cu 5 întrebări despre legislaţia rutieră la efectuarea plăţii în aplicaţie.

Vezi și: Asigurare RCA pentru trotinete și biciclete.

Proiectul definește trotineta electrică ca un vehicul cu două sau trei roţi, având o viteză maximă de 25 km/h și un motor electric cu putere maximă de 2 kW. Amendamentul Comisiei juridice subliniază necesitatea vârstei minime de 16 ani pentru a conduce biciclete și trotinete electrice pe drumurile publice. Viteza maximă a fost redusă de la 40 km/oră la 25 km/oră, în raport cu varianta inițială a proiectului.

Chestionar cu 5 întrebări

Cască și asigurare obligatorii pentru biciclete, trotinete electrice și mopeduri pe drumurile publice. Obligativitatea echipării cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizante-fluorescente. Circulația fără aceste echipamente funcționale este interzisă conform proiectului. Casca este obligatorie pentru conducătorii de biciclete sau trotinete electrice pe carosabil, cu excepția trotinetelor închiriate.

Citește și: Noua lege RCA: Șoferii cu mașini avariate sau fără permis pot suspenda polița auto

Trotinetele electrice pe drumurile publice trebuie să aibă asigurare pentru răspundere civilă în caz de pagube terților. În cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, la plată se va completa un chestionar cu 5 întrebări despre legislația rutieră.

Deputații din Comisia juridică vor discuta săptămâna viitoare un alt proiect de lege ce va stabili sancțiunile pentru nerespectarea noilor reglementări privind circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/9d13fb4efad4bd69b31502af08ad5d43.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130