Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Noi sesiuni de simulare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în luna aprilie la Iași

Noi sesiuni de simulare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat în luna aprilie la Iași.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a decis organizarea, în perioada 17-19 aprilie, a unei noi sesiuni de simulare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Decizia de implicare a unității școlare în această evaluare va fi luată de Consiliul de administrație. Asta după consultarea Consiliului profesoral, în așa fel încât pe 1 aprilie să fie cunoscut numărul exact al școlilor care pot participa la acest demers de pregătire a elevilor. Asta au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Aceștia precizează că documntația referitoare la conținuturile evaluării, respectiv a programelor de examen, sunt cele stabilite prin OME nr. 6155 din 31 august 2023 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024, respectiv OME nr. 6156 din 31 august 2023 privind organizarea şi desfăşurarea examenului național de bacalaureat – 2024.

Citește și Maraton de spectacole în ultimele cinci zile ale lunii la Opera Națională Română din Iași

„Subiectele și baremele de notare vor fi realizate de grupuri de lucru pe discipline la nivel județean. Asta cu respectarea programelor în vigoare și a modelelor publicate de Ministerul Educației. Susținerea probelor și evaluarea se vor realiza la nivelul școlii, în format clasic (fără acces la platforma de evaluare digitalizată). Rezultatele vor fi analizate și comunicate elevilor și părinților acestora”, mai precizează reprezentanții inspectoratului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...