Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Noi tarife la internarea în unitățile de asistență medico – socială

De la 1 ianuarie 2024, noi tarife la internarea în unitățile de asistență medico – socială. Cele trei unități de asistență medico-socială din județul Iași, sub autoritatea Consiliului Județean, au cerut aprobarea unor tarife noi pentru anul următor. Contribuția lunară de întreținere plătită de beneficiari este un venit la bugetul județului Iași. Contribuția se determină în limita hotărâtă de acesta.

Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei propune un cost mediu lunar de întreținere pentru beneficiari de 9.013 lei/persoană/lună. La aceasta se adaugă și o contribuție lunară de întreținere a beneficiarilor de 1.803 lei/persoană/lună. Astfel ajungem la un procent cu 19,09% mai mare decât în 2023.

Vezi și: Șefii spitalelor anunță blocaj din cauza ordonanței care stopează investițiile.

Unitatea Medico-Socială Răducăneni propune, pentru 2024, un cost mediu lunar de 8.671 lei/persoană/lună, calculat la un număr de 55 paturi și 12 luni, cu o creștere de 3,60% față de anul precedent. Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari propune, pentru 2024, un cost mediu lunar de 8.964,95 lei/persoană/lună, cu o creștere de 11,64% față de anul precedent. Contribuția lunară de întreținere pentru beneficiarii acestui centru va fi de 1.793 lei/persoană/lună.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!