Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Noua lege RCA: Șoferii cu mașini avariate sau fără permis pot suspenda polița auto

Vești Bune pentru șoferi. Noua lege RCA: Șoferii cu mașini avariate sau fără permis pot suspenda polița auto. Într-un viitor apropiat, șoferii din România ar putea să beneficieze de schimbări semnificative în ceea ce privește asigurarea auto. O nouă lege RCA, aflată în stadiul de proiect, aduce modificări importante pentru conducătorii auto. Acestea ar putea intra în vigoare din ianuarie 2024. Schimbarea vine ca răspuns la o directivă europeană obligatorie, ce va fi transpusă în legislația locală.

Una dintre cele mai notabile modificări se referă la posibilitatea suspendării poliței de răspundere civilă auto în cazul în care șoferii rămân fără permisul de conducere sau mașina lor este avariată. Această măsură aduce un suflu de ușurare într-o situație neplăcută, când șoferii devin pietoni. În trecut, plățile pentru RCA puteau părea inutile în astfel de circumstanțe, dar noua lege oferă o opțiune de economisire pentru aceste momente dificile.

Vezi și despre: Reforma fiscală va continua, anunță FMI.

Pe lângă suspendarea poliței auto în cazurile menționate, alte modificări esențiale sunt în cale. Autoritățile doresc să introducă un sistem de monitorizare a mașinilor în circulație sau staționate pentru a verifica dacă RCA-ul șoferilor este valabil. Aceasta este o măsură menită să asigure conformitatea cu noile reglementări și să prevină conducerea fără asigurare auto.

Așadar, noua lege RCA aduce vești bune pentru șoferi, cu oportunitatea de a suspenda polița auto în cazuri specifice. Cu implementarea acestei legi și transpunerea directivei europene, se așteaptă un cadru legal mai cuprinzător pentru asigurările auto în România, menit să ofere o mai mare protecție și claritate pentru toți conducătorii auto.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...