Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Nu ai semnătură electronică, nu ai bani de la AFIR

Beneficiarii de fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală va trebui să aibă semnătură electronică în relația cu AFIR. Această decizie a fost luată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a ușura orice legătură cu solicitanții. Agenția a pus la punct o serie de facilități care să permită folosirea semnăturii electronice, fără a mai fi nevoie de semnarea olografă a documentelor și încărcarea lor pe site.

Într-un comunicat de presă, AFIR susține că semnatura electronic trebuie să devină ceva normal.

„La nivelul AFIR suntem mereu preocupați de simplificarea întregului flux procedural și de a face cât mai accesibilă obținerea finanțărilor, precum și implementarea proiectelor de investiții. Noi am creat cadrul administrativ care a permis beneficiarilor fondurilor europene gestionate de AFIR să utilizeze semnătura electronică. Încă din anul 2018, aceasta a fost printre primele instituții publice care a implementat o astfel de măsură. La momentul respectiv a funcționat în paralel cu cea olografă. Acum suntem pregătiți din punct de vedere al sistemului informatic să o folosim exclusiv pe cea electronică. Începând cu primele depuneri ale cererilor de finanțare prin intermediul PS PAC 2027”, a menționat George Chiriță, Directorul general al AFIR.

Citește și despre: O nouă dezinsecție la Pașcani.

Semnătura electronică este echivalentă cu cea olografă, este mai sigură, mai rapidă și conduce la reduceri de costuri. Nu mai este nevoie de deplasarea solicitantului la sediul agenției pentru semnarea contractului sau depunerea dosarului.

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și Instagram!