Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, la copii, în creștere

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, la copii, înregistrează o creștere semnificativă la debutul sezonului rece, conform constatărilor realizate de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

”În Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Maria, o medie de 35 la sută din prezentările din luna octombrie sunt cu patologie infecțioasă la nivelul aparatului respirator. Zece la sută dintre aceștia necesitând internare. Infecțiile virale predomină în patologia respiratorie a pacienților noștri fiind identificate prin aspectul clinic și investigațiile biologice. Se constată o creștere peste media cunoscută a cazurilor de pneumonii interstițiale și otite acute, adesea complicate, ce impun internare”, a declarat Alina Belu, managerul spitalului.

Vezi și: Caravana IRO Iași ajunge la Târgu Frumos.

O evaluare a cazurilor prezentate în UPU în 48 ore a indicat prezentarea a 91 de pacienți cu infecții acute respiratorii. Copilul de vârstă preșcolară și școlarul mic se prezintă cu faringoamigdalită, adenoidită acută și pneumonie interstițiala, otită acută. Febra și tusea sunt simptome care alarmeaza părinții și fac adesea motivul prezentării la spital.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...