Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Numărul infecţiilor respiratorii acute a scăzut cu aproape o treime în ultima săptămână

Numărul infecţiilor respiratorii acute a scăzut cu aproape o treime în ultima săptămână.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Iași, s-a înregistrat o reducere cu 23% a numărului de cazuri de infecții respiratorii acute în săptămâna trecută față de săptămâna anterioară.

Potrivit datelor furnizate de Departamentul de Supraveghere Epidemiologică și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, în ultima săptămână au fost înregistrate 6.882 de cazuri de infecții respiratorii acute. O scădere de 23,53% față de săptămâna anterioară, când au fost raportate 8.502 de cazuri. În total, 5.283 dintre acestea sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare,

  • 1.374 sunt cazuri de pneumonie
  • 225 sunt diagnosticate cu gripă

Numărul cazurilor de gripă s-a redus aproape la jumătate în comparație cu cele 412 cazuri raportate în săptămâna precedentă.

În acea perioadă au avut loc două decese cauzate de gripă.

Din analiza stratificată pe grupe de vârstă, rezultă că cea mai mare incidență pentru infectările virale ale căilor respiratorii superioare și pneumonii se regăsește în grupa de vârstă 5-14 ani. Pentru gripă este grupa de vârstă 15-49 ani. În săptămâna 12-18 februarie s-au înregistrat 384 internări. Mai puține cu 128 decât în săptămâna anterioară, 5-11 februarie, ceea ce reprezintă 5,57% din totalul de cazuri.

Citește și A fost anunțată data finalizării lucrărilor de pe esplanada Teatrului Național „Vasile Alecsandri”

Potrivit ultimelor date centralizate, în perioada cuprinsă între începutul lunii octombrie și 20 februarie, au fost vaccinate un total de 53.418 persoane din județul Iași împotriva gripei. Dintre acestea, 52.135 au primit vaccinul antigripal gratuit sau parțial compensat, în urma prezentării rețetelor eliberate de medicul lor de familie sau specialist la farmaciile partenere ale Casei de Asigurări de Sănătate.

Celelalte 1283 de persoane au achiziționat vaccinul din aceleași farmacii, la costuri proprii. Acest lucru a fost precizat de către purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași, Marius Voicescu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...