Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Oripilant: trei minori luați în plasament, violați de așa numitul tată

Oripilant: trei minori luați în plasament, violați de așa numitul tată. Poveste incredibilă în comuna Dragușeni. Cel care ar fi trebuit să le fie tată celor trei copii luați în plasament, s-a dovedit a fi cel mai cumplit coșmar al minorilor. Bărbatul ar fi abuzat sexual atât băiețelul de 9 ani, cât și minora de 13 ani. Cealaltă minoră ar fi scăpat de poftele animalice ale așa numitul tată. Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au fost sesizați de către un medic. În dimineața zilei de 21 noiembrie, la ora 6.00 au descins la casa groazei. După o anchetă ce a durat două ore, polițiștii l-au ridicat pe bărbat și l-au adus la sediul IPJ Iași pentru audieri.

”La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, au reținut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Drăgușeni, bănuit de comiterea unor fapte de agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că cel în cauză, în perioada 2022-2023 ar fi supus în mod repetat la agresiuni verbale, fizice, sexuale, trei minori, care se aflau în grija sa. În dimineața zilei de 21 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul unei grupe din cadrul IJJ Iași, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde acesta locuiește, fiind identificat, reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. 

Bărbatul urmează să fie prezentat Judecătoriei Iași cu propuneri legale. În cauză este întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „agresiune sexuală”, „viol” și „rele tratamente aplicate minorului””, a declarat inspector de poliție Mocanu Alina Elena, ofițer relații publice în cadrl IPJ Iași.

citește și: Botoșani: Centre de zi destinate copiilor expuși riscului de separare de familii

Abuzul sexual a fost descoperit de medic

Adminis.ro a obținut în exclusivitate informații legate de presupusele fapte de viol asupra minorilor săvârșite de Nicolae Moraru din comuna Drăgușeni. Bărbatul a obținut, în urmă cu patru ani, atestatul maternal și a primit în plasament trei minori, un băiețel și două fete. Pe 12 septembrie, cu ocazia zilei de naștere a băiețelului, Moraru a venit cu acesta la spital pentru un control. Medicii au rămas fără cuvinte când au depistat că minorul a fost abuzat sexual. Imediat au chemat un psiholog.

În urma discuțiilor cu băiatul, a reieșit că acesta a fost violat. Mai mult decât atât, psihologul a stat de vorba și cu una dintre minore, în vârstă de 13 ani. Și aceasta, la rândul ei, fusese violată. Au fost sesizate organele de anchetă care au demarat cercetările preliminare. Odată strânse dovezi, s-a procedat la descinderea de la Drăgușeni, la casa lui Nicolae Moraru. Bărbatul a fost reținut și condus la audieri la sediul IPJ Iași. Conducerea Directiei Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a comunicat adminis.ro faptul că atestatul lui Nicolae Moraru a fost anulat și că, în acest caz, se desfășoară o anchetă internă. Minorii au fost luați din grija familiei din Dragușeni.

Asistenta socială din comună și-a depus cerere de concediu în dimineața zilei de 21 noiembrie. Ciudat, tocmai când a avut loc descinderea poilițiștilor de la SIC Iași. Adminis.ro a încercat să o contacteze telefonic, dar fără vreun rezultat. Ce s-a întâmplat în casa lui Nicolae Moraru rămâne să descopere anchetatorii. De precizat că bărbatul este căsătorit, iar soția acestuia este educatoare în satul Frenciugi, din comuna aminitită. Până la ora difuzării acestui material, audierile nu se terminaseră. Daca v-a fi găsit vinovat, Nicolae Moraru riscă ani grei de închisoare. Vom reveni cu amănunte pe parcursul desfășurării investigației.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...