Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Până pe 31 august puteți cumpăra ani de vechime

Conform legislației, perioada pentru care solicitanții pot cumpăra ani de vechime este de 5 ani. Cei care doresc pensionarea anticipată sau la limită de vârstă mai au răgaz până la 31 August pentru a-și completa vechimea în muncă. Costul unei luni de vechime este de 750 de lei, iar pentru un an de 9.000 de lei.

Contractul de asigurare încheiat în baza legii 186/2016 se referă la plata retroactivă a contribuției de asigurări sociale. Perioada pentru care se încheie asigurarea în sistemul public de pensii în baza legii 186 este de cel mult 5 ani calendaristici anterior încheierii contractului. Plata contribuției de asigurări sociale se efectuează prin mandat poștal. Se poate efectua și prin orice alt mijloc de plată prevăzut de lege, inclusiv în numerar, la casieria Casei Teritoriale de Pensii.

Citește și: Locuri de muncă disponibile în județul Iași.

La nivel national sunt 25.000 de persoane care au încheiat un astfel de contract. Valoarea este de 335 de milioane de lei. Până în prezent, s-au încasat aproape 280 de milioane de lei. Când expiră acest act normativ care este în vigoare, până la 31 august, urmează să se achite întreaga sumă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!