Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Parlamentul interzice vânzarea ţigărilor electronice către minori

Parlamentul interzice vânzarea ţigărilor electronice către minori. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun, care interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților, cu o majoritate de voturi. În cadrul acestui proces legislativ, au fost admise și mai multe amendamente care fuseseră inițial respinse.

Scopul acestui proiect de lege este să reglementeze modificarea și completarea Legii nr. 201/2016, precum și a Legii nr. 349/2002. Pentru a reduce expunerea copiilor și a tinerilor la produsele din tutun, propunerea legislativă extinde interdicția asupra comercializării prin automate. Și interzice vânzarea către persoanele sub 18 ani a țigărilor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigări electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului și a altor produse similare.

Citește și: Teste pe dispozitive electronice pentru elevii ieșeni

În plus, proiectul de lege stabilește ca instituțiile de învățământ să impună măsuri coercitive pentru elevii care nu respectă prevederile referitoare la vânzarea, deținerea și utilizarea produselor din tutun. Inclusiv a țigărilor electronice, în incinta acestora.

Printre amendamentele adoptate se numără definirea precisă a diferitelor tipuri de dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului și a altor produse similare, precum și interzicerea comercializării unor produse care nu respectă standardele legale.

De asemenea, au fost stabilite sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legii. Ministerul Educației va stabili sancțiuni aplicabile elevilor care nu respectă regulile referitoare la produsele din tutun în școli.

Acest proiect de lege, adoptat de Senat și ulterior de Camera Deputaților, are scopul de a proteja sănătatea și siguranța copiilor și tinerilor. Se mai dorește și promova un stil de viață sănătos și lipsit de dependențe.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...