Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Patru instituții financiare doresc să acorde un împrumut de 150 milioane lei Primăriei Iași

Patru instituții financiare doresc să acorde un împrumut de 150 milioane lei Primăriei Iași.

Primăria Iași a primit patru oferte la procedura privind contractarea unui credite de investiții cu o valoare de 150 milioane lei, două treimi din această sumă fiind destinată demarării lucrărilor la un nou stadion, în zona șes Bahlui.

Potrivit reprezentanților instituției, ofertele au fost depuse de BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și Unicredit Bank. Costurile creditului au fost estimate la 86,8 milioane lei, dar acestea probabil vor scădea în funcție de ofertele depuse. Este cel de-al treilea credit major făcut de Primărie în doar doi ani: 200 milioane lei au mai fost împrumutate de la BCR (asigurarea încălzirii orașului în sezonul rece încheiat) și 50 milioane euro de la BERD (construirea depoului Dacia), potrivit apix.

Cele 150 milioane lei vor fi cheltuite pentru demararea construirii stadionului din șes Bahlui (100 milioane lei), modernizarea bld. Poitiers (30 milioane lei) și șos. Bucium (20 milioane lei). La stadion suma necesară este de patru ori mai mare, iar municipalitatea speră să atragă și alte resurse financiare, de la bugetul local sau cel de stat.

„În perioada imediat următoare se va realiza evaluarea ofertelor, întocmirea clasamentului ofertelor conforme și negocierea contractului de împrumut cu instituția de credit clasată pe primul loc, potrivit Caietului de sarcini”, se arată într-o informare a Primăriei.

Citește și Conferințe la Ateneu, din 12 Mai 2024 la Sala Unirii

În ceea ce privește bd. Poitiers este în desfășurarea licitația de lucrări, iar pentru șos. Bucium există un contract de lucrări semnat în august 2022 (Conest), dar lucrările nu au fost făcute, deși de la acel moment au trecut aproape 20 luni.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...