Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Pe zona Iașului, autostrada A8 bate pasul pe loc

Pe zona Iașului, autostrada A8 bate pasul pe loc. Cu surle și trâmbițe, a fost făcut anunțul conform căruia tronsoanele ce străbat munții și continuă spre Târgu Neamț, pentru autostrada A8, au finanțare, dar că pe ruta Ungheni – Iași, mai trebuie așteptat. Că îndicatorii tehnico-economici au fost aprobați, că dosarul pentru acele tronsoane a fost terminat, că Guvernul va aproba finanțarea de 6,4 miliarde de euro, că… Dar pe traseul ce străbate județul nostru sunt întârzieri. Ar mai fi necesare studii geotehnice plus caiete de sarcini mai complexe.

Până acum, toți factorii de răspundere susțineau că cel mai greu este cu tronsonul ce străbate munții. Acum se aud voci că traseul Ungheni – Iași este mai complex. Poate mai prinde finanțare la anul sau în următorii ani. Sau cum ar spune câtrcotașii, mai bine mai târziu, decât niciodată.

Vezi și: A fost semnat primul contract de proiectare și execuție pentru A8!

S-au perindat prin fața moldovenilor declarații privitoare la preluarea autostrăzii A8 de către CNIR, Compania Națională pentru Investiții Rutiere, dar totul a rămas la stadiu de declarații. Ruta de viteză ce va lega Moldova de Ardeal va trebui să aștepte.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...