Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Ploaie de pietre și cauciucuri tăiate la Cucuteni Jazz Fest

Incidente la Cucuteni Jazz Fest. După concertele din prima seară, dorind să se întoarcă acasă, unii participanți s-au trezit cu cauciucurile de la mașini tăiate iar alții au fost întâmpinați cu pietre de localnici.

“Am parcat unde erau parcate și alte mașini, pe marginea drumului care duce spre Muzeul de Sit Cucuteni – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, lângă care au avut loc concertele.

N-am călcat pe ogorul nimănui, nu am obstrucționat trecerea a nimic. Nu exista o altă parcare special amenajată, pe care să o fi ratat. La ieșirea de la concerte, am trecut pe lângă alți oameni care umflau sau schimbau roți. Nu am fost singurul spectator căruia i s-au tăiat cauciucurile mașinii.

Măsurile luate de polițiști

Mai târziu, când a ajuns Poliția, am mai aflat că în sat s-a aruncat cu pietre în mașinile turiștilor. Mai mult, s-au întins și nu știu ce sârme pe carosabil. Te gândești că ai nimerit la Posada și speri să ajungi teafăr acasă.

Azi noapte am scris o compunere pe portbagajul unei mașini de la Poliția Hârlău. Doi polițiști foarte umani au venit să constate distrugerile. Sunt curios ce o să urmeze, oare vor reuși să identifice făptașul?

Să știți că după ora 12 noaptea, la numerele de telefon ale celor cu platformă nu răspunde aproape nimeni. Încerci în Pașcani, în Târgu Frumos, în Cotnari, în Hârlău, în Iași. Chestia asta durează vreo oră jumate și până la urmă, simți că dă norocul peste tine când domnul Benone din Deleni îți răspunde și zice că ajunge la tine în juma’ de oră. Îți e frig, ești supărat pe situație, ți-ai făcut tot felul de griji”, a povestit Cosmin Panaite, participant la Cucuteni Jazz Fest, pe pagina sa de facebook.

Vezi si alt articol: Descoperiri arheologice la „Cultura Cucuteni” din Dobrovăț.

Acesta a adăugat că postarea nu are legătură cu organizatorii festivalului. Prticipantul a oferit trei sugestii pentru ca la o viitoare ediție să nu mai aibă loc asemenea incidente: amenajarea unei parcări, eventual păzite , prezența la eveniment a Jandarmeriei, a Poliției, controlul corporal al spectatorilor la intrarea la festival .

Declarațiile organizatorilor

Organizatorii festivalului recunosc incidentele semnalate si spun că la edițiile viitoare vor îmbunătății măsurile de siguranță.

“Din păcate în prima seară a acestei ediții lucrurile nu s-au derulat după așteptările noastre. Nu credem că este reprezentativ pentru comunitate, dar se pare că un grup de tineri locali a vandalizat 2 autovehicule ale participanților la eveniment. Organele legii au fost chemate și implicate pentru a găsi și trage la raspundere pe cei în cauză. Pe cei care s-au aflat în nefericita situație am încercat să-i ajutăm cât am putut pentru a ajunge cu bine la destinație.

Poate te interesează și: Exclusiv: Fumul bombardamentelor rusești, deasupra Deltei Dunării.

Am fost asiguraţi că în urmatoarele seri jandarmii vor fi prezenti pentru a evita astfel de incidente. Învățăm din experiențele prezente pentru a evita neplăcerile pe viitor și să facem din CucuteniJazzFest o experiență plăcută pentru public și cei din comunitate”, a transmis echipa Cucuteni Jazz Fest.

Potrivit comunicatului Inspectoratului Judeșean de Poliție Iași, “proprietarii a doua autoturisme au reclamat faptul că persoane necunoscute le-au tăiat cauciucurile autoturismelor care se aflau parcate în comuna Cucuteni, pe un teren viran. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infractiunii de distrugere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor și dispunerea de măsuri legale”.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!