Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

PNRR: Măsuri de siguranță pe DN28 Târgu Frumos-Iași

PNRR: Măsuri de siguranță pe DN28 Târgu Frumos-Iași. Un proiect al Ministerului Transporturilor care urmează să fie înaintat spre aprobare prevede schimbarea sistemului de circulaţie. Este vorba de aproximativ 300 kilometri de drum. Va fi o singură bandă pe sens şi acostament lărgit la modelul din Suedia. Două benzi pe sens şi o singură bandă pe sensul opus, sistem care alternează.

Citește și despre: Au primit cheile de la noile apartamente ANL.

Șeful Direcției de Siguranță a Circulației din cadrul Companiei de Drumuri, Cristian Andrei, a spus că prin acest proiect se urmărește reducerea numărului de accidente frontale. Acestea sunt cauzate de depăşiri neregulamentare pe DN 2 Bucureşti-Bacău, cea mai periculoasă şosea din ţară. Reducerea numărului de accidente va fi și pe DN 28 Târgu Frumos – municipiul Iaşi, dar şi pe DN 1 C Cluj Napoca-Dej.

Vezi un alt articol: Crater major în Târgu Frumos – problemă nerezolvată.

“ Pe DN 2 avem 292 de km unde s-ar putea face aceste măsuri, dar vă rog luaţi în considerare, noi vom face 2 + 1 doar în afara localităţilor, în localităţi mergem pe abordare 1 + 1, cu trasarea trecerilor de pietoni foarte riguroasă, iar pe DN 28 avem 67 de km, pe DN 1C e un sector mult mai scurt, de vreo 13 km. Acolo Clujul a fost mult mai curaj, şi-au tras o linie continuă în loc de acea linie discontinuă care e pe DN 2 şi se merge destul de civilizat. Acolo situaţia accidentologică nu este atât de gravă cum este pe DN 2.”, a subliniat Cristian Andrei.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

aprilie 19, 2024

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate...

aprilie 19, 2024

Noaptea trecută, pasagerii unei aeronave au trăit...

aprilie 19, 2024

Conform ABC News, Israelul a efectuat un...