Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Preot alungat de comunitatea din sat

Preot alungat de comunitatea din sat. O întâmplare șocantă zguduie liniștea satului Hăbășești din județul Iași. Preotul local a fost scos cu forța din biserică de către săteni. Acesta fiind acuzat de un comportament scandalos și de încurajarea discordiei printre credincioși. Conform relatărilor, acesta era însoțit de amanta sa în momentul confruntării, iar intervenția jandarmilor a fost necesară pentru a-l proteja de furia enoriașilor.

Localnicii povestesc despre un comportament total nepotrivit al preotului, inclusiv în timpul slujbelor, și despre momentele în care acesta blestema credincioșii. Mai mult decât atât, se pare că părintele făcea declarații publice controversate și se asocia cu amanta sa fără nicio reținere, ceea ce a stârnit indignarea comunității.

„Preotul era extrem de provocator, atât în timpul slujbelor, cât și în afara bisericii. Își făcea apariția în diferite familii și încerca să provoace certuri, să pună oamenii unii împotriva altora. În loc să aducă unitate, aducea dezbinare. Ne-a numit chiar «sataniști» și «tâlhari»”, a mărturisit una dintre enoriașe.

Vezi și: Arhiepiscopia a acordat preotului permisiunea de a candida.

O altă femeie a dezvăluit că preotul a venit la ea acasă și a folosit un limbaj extrem de nepotrivit, inclusiv blesteme la adresa ei și a copiilor săi.

Pe lângă comportamentul inacceptabil, localnicii acuză și faptul că preotul introducea în biserică icoane nepotrivite. După numeroase discuții cu protopopul, acestea au fost înlăturate din lăcașul de cult. Până când Mitropolia va numi un nou preot paroh, în locul său va sluji un preot pensionar din altă localitate.

Această situație tulburătoare marchează o ruptură gravă între comunitatea și liderul spiritual al satului, lăsând un vid spiritual ce trebuie umplut cât mai curând posibil pentru binele și unitatea comunității locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...