Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Preț plafonat la energie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut precizări importante. Acestea aveau în vizor posibilitatea menținerii prețurilor plafonate la energie, în contextul actual de pe pieţele internaţionale. Inclusiv după declanşarea conflictului din Orientul Mijlociu.

„Văzând ceea ce se întâmplă pe pieţele internaţionale, inclusiv după declanşarea conflictului din Orientul Mijlociu, cred că este o decizie înţeleaptă să păstrăm schema de plafonare-compensare şi să nu îi expunem pe consumatori, nici pe cei casnici, nici pe agenţii economici, unor fluctuaţii de preţ care generează lipsă de competitivitate sau nesiguranţă cu privire la posibilitatea achitării facturilor”, a spus Burduja.

Citește un articol similar: Stabilitate garantată: Plafonare până în martie 2025 pentru gaze și energie.

El a adăugat că este bine că avem această plafonare a preţurilor. Piaţa internaţională de gaze a luat o dinamică nefavorabilă consumatorului, şi a subliniat că va milita pentru menţinerea schemei de plafonare-compensare.

„Noi ne dorim foarte mult menţinerea schemei de plafonare-compensare exact aşa cum este ea şi vă dădeam mai devreme un argument de ce este bine că astăzi avem o plafonare a acestor preţuri: pentru că vedem deja cum piaţa internaţională de gaze naturale a luat o dinamică nefavorabilă consumatorului. Deci, eu, ca ministru al Energiei, voi milita pentru menţinerea acestei scheme de compensare-plafonare”, a precizat ministrul.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...