Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Primarii se revoltă împotriva Guvernului. Edilii se plâng că nu mai au bani pentru cheltuieli

Primarii acuză Guvernul că i-a lăsat fără bani. Șeful Asociației Orașelor susține că sunt mulți colegi care nu mai au bani pentru cheltuielile de funcționare, finalizarea investițiilor și pentru salarii. Edilii se plâng că nu mai au bani pentru cheltuieli. Iarna se apropie, iar Guvernul nu ia nicio măsură și nu dă niciun semn că ar vrea să îi ajute. Ba mai mult, a tăiat tot ce se putea tăia din cheltuielile instituțiilor din teritoriu.

Citește un alt articol: Se încheie azi frământările din USR Iași? Se judecă excluderea din partid a consilierului Răzvan Timofciuc.

„Sunt mulți colegi primari care nu mai au bani pentru cheltuielile de funcționare, vorbim de salarii, sunt mulți colegi primari care nu pot să-și finalizeze proiectele pentru că durata de rambursare a cheltuielilor pe programele regionale s-a întârziat foarte mult și, din acest motiv, am plăti foarte multe lucrări pe care Ministerul nu le-a decontat și avem o problemă de finanțare și de finalizare a investițiilor. Vorbim de cheltuieli pentru finalizarea investițiilor care sunt în curs, nu vorbim de cheltuieli pentru organizarea de evenimente sau alte chestiuni de genul acesta acum, la final de an”, a declarat Adrian Teban, președinte al Asociației Orașelor din România (AOR), la postul B1 TV. Acesta a mai afirmat că Guvernul Ciolacu trebuia să facă o rectificare bugetară: „Era normal să existe această rectificare. În fiecare an s-au făcut aceste rectificări, pentru că sunt diverse corecții care trebuie făcute la orice minister”.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...