Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Promovabilitate de 30 la sută la BAC-ul de toamnă

Promovabilitate de 30 la sută la BAC-ul de toamnă. Ministerul Educației a publicat primele date ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Doar trei din zece candidați au reușit să ia note de trecere. Cumulat, rata de promovare înainte de constestații a fost de 29,8 la sută.

Rata de promovare pentru promoţia din acest an a fost 31,2% și 26,8% pentru promoţiile anterioare, anunță Ministerul Educației. La probele scrise din sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi. 67 de candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Vezi un alt articol: Elevii merituoși premiați de Guvern.

Constestațile se pot depune până vineri, 25 august 2023,  la ora 18, iar rezultatele finale vor fi afișate marți. A fost prima sesiune de Bacalaureat în care lucrările au fost corectate digital. Adică  foile scrise de candidați au fost scanate în centrele de examen, apoi  au fost urcate pe un server în format PDF și ulterior corectate.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.