Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Proprietarii din industria turismului sau HoReCa din Iași vor trebui să plătească noi taxe pentru utilizarea muzicii ambientale

Proprietarii din industria turismului sau HoReCa din Iași vor trebui să plătească noi taxe pentru utilizarea muzicii ambientale.

Începând cu 1 martie 2024, proprietarii din industria turismului și HoReCa din Iași se confruntă cu majorări de taxe pentru muzica ambientală. Antreprenorii sunt frustrați de lipsa de consecvență a autorităților. Aceștia promit un lucru și practică altul, impunând taxe mai mari în acest an.

Indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, aceștia trebuie să plătească anumite sume de bani dacă dețin o activitate comercială licențiată și utilizează muzică ambientală. Noile tarife vor fi ajustate în funcție de rata inflației. Și se aplică locațiilor de alimentație publică, precum restaurantele hoteliere, cafenelele, braseriile, barurile, fastfood-urile, cofetăriile, unitățile asimilate sau cazinourile.

Taxele pentru restaurante, cafenele, braserii, cofetării și fastfood-uri variază în funcție de suprafața locației.

Pentru locațiile cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați, taxa este de 37 de lei. Între 101 și 200 de metri pătrați este de 50 de lei, între 201 și 500 de metri este de 62 de lei, iar pentru cele peste 500 de metri este de 75 de lei. În cazul unităților din comune și sate, taxa pentru sălile de până la 50 de metri este de 18 lei. Pentru cele mai mari este de 31 de lei. Proprietarii de cazinouri trebuie să plătească lunar suma de 248 de lei.

În ceea ce privește taxele pentru turism, hotelurile de până la 3 stele, care nu se află în zone turistice, cu o capacitate mică de cazare, plătesc 37 de lei, cele cu o capacitate medie (31-100 camere) plătesc 62 de lei, iar cele cu capacitate mare (peste 100 camere) plătesc 124 de lei. Pentru hotelurile de 4 și 5 stele, taxa lunară este de 186 de lei.

Citește și Două trasee noi metropolitane pentru Valea Lupului. Cum vor circula începând de luni

Motelurile, cabanele, campingurile și săturile de vacanță plătesc lunar 37 de lei, iar unitățile de cazare agroturistice, popasurile turistice și pensiunile 25 de lei. Proprietarii locațiilor din Iași susțin că guvernanții dau asigurări, dar introduc noi taxe și impozite anul acesta. Ca urmare, unii antreprenori se tem că nu vor putea supraviețui pe piață sub povara măsurilor fiscale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...