Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Propunere legislativă: Mandatul aleșilor locali să fie de 5 ani

Propunere legislativă: Mandatul aleșilor locali să fie de 5 ani. Conform unui proiect legislativ discutat în Senat, primarii, viceprimarii și consilierii locali, printre alții, ar putea deține aceste funcții timp de cinci ani. Asta față de patru ani, așa cum este în prezent, conform Codului administrativ (OUG 57/2019).

Propunerea este de a modifica Codul administrativ pentru a prelungi mandatul aleșilor locali la cinci ani. Asta începând cu mandatul autorităților administrației publice locale alese în 2024.

Vezi și: Dat în urmărire după ce și-a maltratat câinele!

Inițiatorii proiectului susțin că există exemple în statele membre ale Uniunii Europene unde mandatele aleșilor locali au durate diferite. Perioade între 5-7 sau chiar 8 ani, și că acest model poate oferi soluții la problemele cotidiene ale cetățenilor.

Argumentele politice și administrative pentru adoptarea acestei măsuri sunt considerate justificate, deoarece ar putea ajuta la rezolvarea problemelor întâmpinate de cetățeni în viața de zi cu zi, probleme pe care consiliile locale și județene sunt chemate să le gestioneze.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...