Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Proteste ale angajaților caselor de pensii, DSP, AJOFM și AJPIS, derulate în mai multe orașe

Proteste ale angajaților caselor de pensii, DSP, AJOFM și AJPIS, derulate în mai multe orașe. Angajaţi ai instituţiilor judeţene aflate în subordinea Ministerului Muncii au declanşat, miercuri, proteste spontane în faţa sediilor instituţiilor. Salariaţi de la casele de pensii şi de la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din Harghita sau Botoşani reclamă inechităţi salariale, condiţiile şi volumul mare de muncă. Oamenii spun că dacă nu li se răspunde la revendicări vor apela la măsuri mult mai drastice. Măsuri care pot duce la sistarea completă a activităţii. Săptămâna viitoare s-ar putea declanşa conflictul de muncă. Inclusiv cu grevă de avertisment şi posibil grevă generală, a avertizat liderul sindical al salariaţilor de la AJOFM Botoşani.

Poate te interesează: Deputații au modificat legea energiei electrice și a gazelor naturale.

Un alt protest, al angajaţilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, a fost anunţat pentru astăzi, similar cu acţiunea ieri a colegilor de la Galaţi sau de la Sibiu, tot din cauza salarizării. Câteva zeci de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi au organizat un protest spontan. Ei au întrerupt lucrul, timp de 4 ore, nemulţumiţi de faptul că nu au fost incluşi la majorările de salarii aprobate de Parlament, la fel ca angajaţii caselor județene de asigurări de sănătate. Proteste similare s-au desfășurat la Iași și Focșani.

Un protest spontan au organizat și angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava. Aceștia au întrerupt lucrul pentru a cere condiții de muncă adecvate și salarizare corespunzătoare. Printre revendicările acestora se numără un tratament echitabil, remunerare corectă în funcție de efortul și responsabilitățile asumate, condiții de muncă adecvate și personal suficient pentru a face față volumului de muncă.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...