Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

RAR desființează zvonurile! Anvelope de iarnă all-season nu sunt sancționate!

Registrul Auto Român (RAR) pune capăt speculațiilor și oferă claritate privind anvelopele de iarnă. Ce modele sunt acceptate, iar când riscați să primiți amenzi?

În ultima declarație, RAR demontează temerea că utilizatorii de anvelope all-season în sezonul rece vor fi sancționați. Contrar zvonurilor, RAR subliniază că orice anvelope cu marcajele M și S (noroi și zăpadă), inclusiv cele notate ca M+S, M.S. sau M&S, sunt conforme cu normele pentru condiții de iarnă.

Vezi un alt articol: Iașul se alătură rețelei UNESCO de orașe creative!

Utilizatorii acestor anvelope nu au de ce să se teamă de amenzi, cu excepția situațiilor în care încalcă regulile de circulație.

Mesajul sirect de la RAR: „Anvelopele de iarnă – mituri și realitate”

RAR respinge zvonurile cu privire la sancțiunile șoferilor care folosesc cauciucuri etichetate „all season” în timpul sezonului rece. Indiferent de numele comercial, anvelopele cu marcajele M și S (noroi și zăpadă) sunt conforme cu legislația rutieră.

Obligativitatea anvelopelor de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost instituită din 2011 și rămâne neschimbată. RAR îndeamnă posesorii de vehicule să respecte reglementările și să utilizeze anvelopele corespunzătoare în condiții de iarnă, evitând astfel amenzi.

Vezi și: Pășcănenii nu sunt interesați de programul ”Rabla Local”. Doar 20 de persoane au depus dosarul.

Importanța anvelopelor de iarnă este subliniată de RAR, cu mențiunea că acestea mențin aderența la temperaturi scăzute. Pentru a evita sancțiunile, se recomandă verificarea anului fabricației (DOT) și a adâncimii profilului anvelopelor înainte de montare. Amenda pentru lipsa anvelopelor de iarnă, în conformitate cu legea, poate ajunge între 1.305 și 2.900 de lei, iar polițiștii rutieri pot reține certificatul de înmatriculare al vehiculului. RAR vă sfătuiește să nu ignorați importanța anvelopelor de iarnă în sezonul rece, garantând astfel siguranța pe drumurile acoperite cu zăpadă și gheață.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...