Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Reducerile pe CFR, suspendate pentru studenți

Studenții au rămas fără reduceri pe transportul feroviar. Legea învățământului superior care prevede această facilitate a intrat în vigoare de duminică, 3 septembrie. Guvernul întârzie să aprobe regulile de acordare a reducerii de 90%, urmând să fie adoptate joi, 7 septembrie. Ministerul Educației a anunțat că Normele metodologice privind transportul studenţilor ar urma să fie adoptate prin Hotărâre.

“Astăzi, 4 septembrie, în ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, document aflat, de altfel, în consultare publică, potrivit reglementărilor privind transparența decizională. Ministerul Educației va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie.  Precizăm că Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților nu putea fi adoptată înainte de momentul intrării în vigoare a Legii învățământului superior nr. 199/2023”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

Citește și: Transport public spre Popricani.

După cum a informat ARF, mai multe companii de transport feroviar persoane nu acordă bilete reduse studenților conform Agerpres. Motivul acestora este că normele metodologice aferente Legii învăţământului superior 199/2023 nu au fost publicate. În consecință, la Ghişeul Unic de Vânzări funcţia de vânzare cu reducere pentru studenţi este blocată.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!