Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Reforma fiscală va continua, anunță FMI

FMI spune că Guvernul României ar trebui să pregătească și alte reforme fiscale. Acesta atrage atenția că există riscuri cu privire la creșterea economică. De exemplu, FMI spune că o creștere puternică a salariilor în România ar putea să întârzie scăderea inflației. De asemenea, referitor la noile taxe, reprezentații FMI spun că Guvernul ar trebui să ia în calcul și scăderea pragului pentru microîntreprinderi, variantă care a fost discutată în Guvern. Metodă cu care nu au fost de acord liderii coaliției.

Citește un alt articol: Deputatul PSD, Vasile Cîtea: Noul pachet de măsuri fiscale este necesar, nu neapărat dezirabil.

În ceea ce privește impozitele noi, stabilite pe cifra de afaceri pentru bănci și firmele mari, FMI atrage atenția că aceste impozite pun o povară injustă asupra companiilor care au marjă scăzută și pot să slăbească intermedierea financiară.

Astfel, FMI recomandă implementarea unor noi taxe, în umătorii doi ani. Aceștia se referă la eliminarea privilegiilor și a excepțiilor care au mai rămas. Mai exact, uniformizarea TVA-ului și regândirea modului în care este taxată proprietatea.

Despre taxele anunțate peste noapte, FMI recomandă să fie înființat un departament în Ministerul Finanțelor, care să gestioneze aceste noi taxe.

De asemenea, referitor la politica prin care Guvernul vrea să controleze prețul alimentelor, FMI spune că nu este un instrument potrivit pentru scăderea inflației. Acest lucru ar putea să ducă la creșterea prețurilor pentru alte bunuri.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 15, 2024

În nordul Bucureștiului, pe Bulevardul Expoziției din...

iulie 15, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții...

iulie 15, 2024

Seceta afectează culturile agricole. Culturile agricole din...

iulie 15, 2024

In iunie 2024, inflația în România a...