Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Restricții pentru elevi

Din această toamnă, elevii vor avea mai multe restricții în timpul orelor de curs, dar și în incinta unităților de învățământ. Potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, se dorește creșterea calității actului de predare, dar și a siguranței în școli. Astfel, vor fi sancționate modificarea documentelor școlare, deținerea sau consumul de droguri sau băuturi alcoolice, introducerea de arme sau de obiecte care pot pune în pericol viața colegilor și a personalului didactic sau provocarea și participarea la acte de violență.

Există noi reglementări și pentru folosirea telefoanelor mobile la cursuri. Astfel, elevilor din clasele primare, gimnaziu și liceu le este în continuare interzisă folosirea telefonului mobil în timpul orelor. Interdicția este valabilă și pentru învățământul preșcolar, adică la grădiniță. În noua lege se precizează și faptul că elevii pot folosi telefoanele mobile în scopuri educative, în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.

Citește și: Biblioteca de vacanță.

Toate aceste reguli nu se aplică în cazul copiilor cu cerințe educaționale speciale care pot folosi echipamentele de comunicații electronice. Sancțiunile pentru nerespectarea regulamentului școlar pot ajunge până la exmatricularea elevilor în cazul săvârșirii unor fapte foarte grave.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...