Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Rezerviștii sunt convocați la pregătire de către Armată

Rezerviștii sunt convocați la pregătire de către Armată. Ministerul Apărării Naționale anunță convocarea rezerviștilor la instrucție. Având ca obiectiv verificarea nivelului de pregătire a populației, economiei și teritoriului în privința apărării. Exercițiile de mobilizare vor fi desfășurate în șase județe, cu participarea rezerviștilo. Inclusiv a foștilor militari profesioniști și a celor care au efectuat serviciul militar obligatoriu până în 2007. Cei care sunt înregistrați în evidențele MApN. Rezerviștii sunt chemați să participe timp de o zi sau două la unitățile militare din proximitatea domiciliului, unde vor fi implicați în instruire ușoară și vor efectua trageri cu armamentul.

Sondaj: Armata şi Biserica sunt instituţiile în care românii au cea mai mare încredere. Guvernul şi Parlamentul pe ultimele poziţii

Ministerul Apărării precizează că, în cursul anului 2024, va continua evaluarea pregătirii populației, economiei și teritoriului prin desfășurarea acestor exerciții de mobilizare în șase județe. Scopul principal al acestor exerciții este de a testa capacitatea de completare cu resurse umane și materiale a unităților, promovarea coeziunii între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică pentru fiecare armă.

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!