Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

România alocă fonduri pentru construcția de penitenciare și instanțe de judecată

România canalizează investiții importante către construcția de penitenciare și instanțe de judecată. Contractul pentru un penitenciar nou în Unguriu, județul Buzău, a fost semnat joia trecută. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 65 de milioane de euro. Acesta furnizează 900 de noi locuri de detenție, din care 100 în regim deschis și 800 în regim semi-deschis. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că urmează să fie construit un penitenciar de maximă siguranță în județul Prahova.

De asemenea, s-a specificat că se vor construi noi instanțe cu finanțare din PNRR, iar în buget sunt incluse și sume destinate onorariilor avocaților din oficiu.

Citește și: Șoferii beți sau drogați, la volan, pot pierde permisul 10 ani.

„În bugetul anului următor, am inclus cheltuieli pentru construcția de sedii de instanțe în județele Alba, Buzău și Galați, și se va adăuga cel mai sigur a patra instanță, toate finanțate din PNRR, pentru care avem alocate 211 milioane de lei, cu termenul de finalizare în trimestrul al II-lea din 2026.

De asemenea, am alocat sume semnificative pentru onorariile avocaților din oficiu, necesare pentru cei care nu își pot permite un avocat în instanțele românești. Anul trecut, peste 200.000 de români nu și-au permis un avocat în instanță. Astfel, avem alocate 205.000 lei pentru avocații din instanță, pentru actele de procedură”, a subliniat Alina Gorghiu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!