Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

România testează sistemul Patriot la Capu Midia

Regimentul 74 Patriot „Mihai Bravu” deplasează personal şi tehnică în Poligonul de trageri sol-aer Capu Midia, pentru participarea la un exerciţiu planificat cu un an înainte, informează Ministerul Apărării Naţionale, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de MApN, este vorba de primul exerciţiu tactic cu trupe şi trageri reale F.A. PATRIOT SPARK 23.11. Poligonul de la Capu Midia este locul unde se antrenează artileriştii şi rachetiştii antiaerieni din cadrul Armatei Române. Este singurul loc din ţară unde se pot executa trageri antiaeriene.

Citește și: Germania ia în considerare săptămâna de lucru de patru zile.

„Acest exerciţiu se desfăşoară în perioada 02-17 noiembrie. Are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer Patriot. Sistem intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020. În același timp are în vedere şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”, precizează sursa citată. Personalul şi tehnica Regimentului 74 vor fi deplasate la Capu Midia începând cu 3 noiembrie. „Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Aeriene”, se mai arată în comunicatul MApN.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...