Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Românii sunt mai optimiști decât restul europenilor în ceea ce privește perspectivele anului financiar 2024

Românii sunt mai optimiști decât restul europenilor în ceea ce privește perspectivele anului financiar 2024.

“În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023.

Sentimentul economic are un nivel mai ridicat în România comparativ cu media europeană, ceea ce indică faptul că românii au mai multă încredere în viitorul lor economic decât locuitorii majorității țărilor din Europa. Analiștii confirmă, de altfel, că sunt șanse mari ca 2024 să fie un an bun”, scrie studiifinanciare.ro.

Încrederea în sectorul comerțului cu amănuntul a crescut

În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023. În România, încrederea în sectorul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1,9 puncte față de valoarea înregistrată în luna anterioară, în timp ce încrederea în sectorul industrial a scăzut cu 0,3 puncte comparativ cu luna precedentă.

Citește și Fermierii și transportatorii vor protesta din nou la Iași

”În România, indicatorul sentimentului economic înregistrează o valoare mai ridicată față de media UE (95,6 puncte), situându-se în luna decembrie 2023 la un nivel de 102,4 puncte, în creștere față de luna noiembrie 2023. În România, încrederea în sectorul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1,9 puncte față de valoarea înregistrată în luna anterioară, în timp ce încrederea în sectorul industrial a scăzut cu 0,3 puncte comparativ cu luna precedentă”, arată sursa citată citând un raport oficial.

Regiunea din care și România face parte își va reveni mai repede

De altfel, abordările sunt mai degrabă pozitive și la nivelul analiștilor, în ceea ce privește evoluția economiei României și, în general, a economiilor din Europa de Sud Est, în 2024. Regiunea din care și România face parte își va reveni, spun analiștii, mai repede decât țările mai dezvoltate, din zona Centrală și de Vest.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!