Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Sacrificarea și comercializarea porcilor din gospodării nu va fi interzisă

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că nu va fi interzisă creşterea, sacrificarea porcilor în gospodăria ţărănească şi comercializarea acestora. Susţinerea creşterii tradiţionale a porcului în gopodării şi a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a ANSVSA. Creşterea, sacrificarea porcilor în gospodăria ţărănească şi comercializarea acestora nu va fi interzisă, afirmă ANSVSA, potrivit News.ro.

ANSVSA transmite românilor că îşi vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării.

Citește un articol similar: Nu se mai vând porcii din gospodării.

În acest sens, ANSVSA modifică Ordinul nr. 130/2023, care aprobă Normele specifice de aplicare a Legii nr. 122/2023, prin introducerea unei prevederi prin care se pot comercializa porcinele din gospodărie numai în condiţiile în care un medic veterinar de liberă practică împuternicit de DSVSA judeţene, va completa o fişă de examinare clinică, care certifică statusul de sănătate al animalului respectiv (care trebuie să fie identificat şi înregistrat în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor – SNIIA), precizează Autoritatea.

Instituţia menţionează că prevederea are în vedere stabilirea stării de sănătate a animalului care urmează a fi comercializat, astfel încât să împiedice mişcarea animalelor care ar putea contribui la răspândirea virusului PPA.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...