Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Salariul minim net depășește 2.000 de lei începând cu Octombrie

Salariul minim net depășește 2.000 de lei începând cu Octombrie. O veste bună pentru angajații din România! Guvernul a aprobat o hotărâre crucială care va aduce beneficii semnificative pentru mii de lucrători începând cu 1 octombrie 2023. Salariul minim net va trece de pragul de 2.000 de lei. Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat la 3.300 de lei lunar. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de nivelul actual de 3.000 de lei.

Această măsură a fost adoptată cu scopul de a reduce riscul de sărăcie și excluziune socială pentru angajații cu venituri mici și de a spori puterea de cumpărare a acestora. Astfel, majorarea salariului minim brut va aduce beneficii semnificative pentru angajați. De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra nivelului de trai al acestora.

Află mai multe: Crește salariul minim.

Conform Ministerului Muncii, această majorare va traduce într-un salariu minim net de 2.079 lei, comparativ cu 1.898 lei, care era nivelul anterior. Astfel, angajații vor avea o sursă de venit mai sigură și mai stabilă, care să le asigure un trai decent.

Noul tarif orar va fi de 19,960 lei pe oră pentru un program normal de lucru, cu o medie lunară de 165,333 de ore. Această măsură va beneficia nu mai puțin de 1.867.588 de salariați din întreaga țară, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra forței de muncă.

Această majorare nu se aplică salariaților din agricultură și industria alimentară

Este important de menționat că această majorare a salariului minim brut nu se aplică salariaților din agricultură și industria alimentară, pentru care rămân în vigoare prevederile legale actuale.

Poate ești interesat de: Tichete educaționale de 500 de lei. Cine beneficiază și în ce condiții?

Această schimbare reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii condițiilor de viață ale angajaților și în combaterea sărăciei. Cu un salariu minim mai ridicat, aceștia vor avea o șansă mai mare de a-și asigura nevoile de bază și de a contribui la dezvoltarea economică a țării. Acesta este un pas înainte pentru România și pentru angajații săi, care merită un trai mai bun și mai sigur.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...