Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Se lansează licitația pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ de pe A8 (Autostrada Unirii)

Se lansează licitația pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ de pe A8 (Autostrada Unirii).

Vineri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis la ANAP toate documentele necesare pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru tronsonul de drum Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, parte a Autostrăzii Unirii (A8).

Anunțul a fost făcut de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„Lansăm licitaţia pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii)! CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentaţia necesară lansării procedurii de achiziţie publică pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ (Leghin), în lungime de 19,3 km. Pe traseul acestui nou lot de autostradă din Moldova vor fi construite inclusiv şapte tuneluri (cu o lungime totală de 1,44 km) şi 46 de poduri, pasaje şi viaducte”, a scris Grindeanu.

Conform declarațiilor ministrului, proiectul de construcție se va desfășura pe o perioadă de cel mult 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție), finanțarea investiției fiind asigurată de Programul Transport (PT) 2021 – 2027.

Citește și CL Iași: a fost aprobată delegarea concesiunii sistemului de termoficare

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a furnizat detalii pe Facebook despre cele şapte tuneluri. Acestea includ un tunel bidirecţional de 490 de metri în apropierea localităţii Pîţîligeni, un tunel unidirecţional de 90 de metri pe calea 1 în aceeaşi zonă, un tunel bidirecţional de 70 de metri în apropierea localităţilor Pîţîligeni – Stînca, un altul de 130 de metri în aceeaşi zonă, un tunel unidirecţional de 80 de metri în apropierea aceloraşi localităţi, şi două tuneluri bidirecţionale de 300 de metri, respectiv 280 de metri, în apropierea localităţii Stînca.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Facebook VS Instagram – Ce preferă tinerii...

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...