Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită la UAIC

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită la UAIC.

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a efectuat, luni, o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Liviu-George Maha, rectorul UAIC, și cu prof. univ. dr. Ovidiu Gabriel Iancu, președintele Senatului universitar.

Discuțiile s-au concentrat pe rolul educației și cercetării științifice în consolidarea securității internaționale, subliniindu-se faptul că acestea sunt piloni fundamentali pentru asigurarea unei securități durabile și pentru promovarea valorilor democratice.

Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Liviu-George Maha, a subliniat importanța acestei vizite: „Această întâlnire reflectă angajamentul nostru de a dezvolta parteneriate solide cu organizații internaționale de prestigiu și de a contribui la formarea unei generații de lideri capabili să facă față provocărilor globale.”

Citește și Ultimul lot al Axei rutiere strategice Iași – Suceava a fost recepționat

În cadrul întâlnirii, au fost abordate și subiecte legate de situația geopolitică actuală din regiune, inclusiv în ceea ce privește Republica Moldova. De asemenea, s-a discutat despre importanța sprijinului NATO pentru stabilitatea și securitatea acestei zone, subliniindu-se rolul esențial al cooperării regionale pentru contracararea potențialelor riscuri și amenințări comune.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...