Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Sectorul montan din A8 intră la avizare

Sectorul montan din A8 intră la avizare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a mai așteptat expirarea termenului contractului cu firma spaniolă care a elaborat studiul de fezabilitate pentru tronsonul montan al autostrăzii A8. Conducerea CNAIR, sub coordonarea directorului general Cristian Pistol, a acționat cu hotărâre și a anunțat că până la sfârșitul anului va demara procesul de licitație pentru proiectarea și execuția întregului tronson montan, care se întinde pe aproximativ 160 km.

Într-o întâlnire desfășurată recent, Cristian Pistol s-a consultat cu reprezentanții Companiei Naționale pentru Investiții Rutiere. Această organizație intenționează să preia în implementare acest proiect, și cu membri ai asociației „Hai că se poate”. Acest dialog a subliniat importanța cooperării în pregătirea documentațiilor și procedurilor necesare pentru avizarea studiului de fezabilitate și inițierea proiectului.

Pregătesc documentația pentru licitație

Irinel Bucur, un membru al asociației menționate, a subliniat că prelungirea contractului cu firma de proiectare este necesară pentru a asigura susținerea și pregătirea proiectului în cadrul diverselor comisii tehnico-economice și pentru a pregăti caietele de sarcini pentru licitație. Totodată, directorul general Cristian Pistol și-a asumat angajamentul de a introduce studiul de fezabilitate în Comisia tehnico-economică a CNAIR pentru avizare. Acest lucru se va face până la finalul lunii august.

Cătălin Urtoi, președintele Companiei Naționale pentru Investiții Rutiere, a subliniat că acest demers marchează o abordare diferită față de situația din 2011. A mai adăugat că proiectul va urma etapele necesare până la aprobarea finală a indicatorilor.

citește și: Un nou pod peste Prut

Cătălin Urtoi a mai anunțat că interimatul său în funcția de șef al CNIR a fost prelungit cu două luni. Condiția stabilită de Consiliul de Administrație este finalizarea operaționalizării CNIR, inclusiv punerea în aplicare a primelor proiecte.

Aceste evoluții indică determinarea conducerii CNAIR și a partenerilor săi de a accelera progresul în dezvoltarea infrastructurii rutiere. Astfel se va asigura un proces transparent și coerent în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite pentru dezvoltarea de autostrăzi din România.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

septembrie 29, 2023

Procuroarea Cristina Chiriac este și șefa DNA...

septembrie 29, 2023

Salariul minim net depășește 2.000 de lei...

septembrie 29, 2023

Un Porsche 911 Carrera, fabricat în 202,...

septembrie 29, 2023

Un pas important pentru sănătate: Crucea roșie...